PREDSJEDNIK RUSIJE

Putin: Rusija spremna da pregovara, oni odbijaju pregovore

Džon Kirbi, portparol Bijele kuće, rekao je da Putin nije pokazao apsolutno nikakve indikacije da je voljan da pregovara o okončanju rata

Putin: Djelujemo u pravom pravcu u Ukrajini. AP

E. Ma.

25.12.2022

Ruski predsjednik Vladimir Putin kazao je da ova zemlja spremna da pregovara sa svim stranama uključenim u rat u Ukrajini.

On je optužio Kijev i njegove zapadne saveznike da odbijaju da pregovaraju, prenosi "Guardian".

- Spremni smo da pregovaramo sa svima o prihvatljivim rješenjima, ali to je na njima, nismo mi ti koji odbijamo da pregovaramo, oni odbijaju - naglasio je Putin za državni kanal "Rusija 1".

Dodao je da Rusija djeluje u pravom pravcu u Ukrajini jer Zapad, predvođen Sjedinjenim Američkim Državama, pokušava da rascijepi Rusiju.

- Vjerujem da djelujemo u pravom smjeru, branimo naše nacionalne interese, interese naših građana, našeg naroda. I nemamo drugog izbora nego da zaštitimo naše građane - rekao je Putin.

Međutim, Džon Kirbi (John Kirby), portparol Bijele kuće, rekao je da Putin nije pokazao apsolutno nikakve indikacije da je voljan da pregovara o okončanju rata.

- Sve što radi na zemlji i u zraku govori o čovjeku koji želi da nastavi sa nasiljem nad ukrajinskim narodom - istakao je Kirbi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.