NESREĆA NA SKIJALIŠTU

Austrijanci i dalje traže nestale u lavini: Osmoro spašeno, ali traže još najmanje dvoje

Akcija spašavanja, u kojoj sudjeluje oko 200 ljudi, se nastavlja i nakon što je pao mrak

Od osmoro pronađenih, šest ih je nepovrijeđeno. Printscreen

H. J. I.

25.12.2022

Spasilački timovi još tragaju za nestalima u lavini u Austriji. Iako se prvobitno govorilo da je nestalo deset ljudi, državni savjetnik za sigurnost Kristijan Gantner (Christian) rekao je kako su pronašli osmero njih, od kojih je šest nepovrijeđeno, a dvoje ljudi su prebacili bolnice u gradove Insbruk i Bludenz.

Austrijske vlasti su brojku nestalih u lavini temeljili na video snimkama na skijalištu te smatraju da je nestalih još dvoje ljudi. Međutim, do sad nisu primili niti jednu prijavu o nestanku.

- Svi smještajni objekti na Arlbergu i Klostertalu obaviješteni su da prijave nestale osobe. Vrlo je pozitivno što do sad nije zaprimljena nijedna prijava nestalih osoba - objavile su austrijske vlasti i dodale kako će nastaviti s potragom dok ne budu sigurni da više nema zarobljenih ljudi.  


Podsjetimo, do nesreće je došlo na poznatom skijalištu Lech/Zurs. Lavina je krenula oko 15 sati u području vrha Tritkopf, visokog 2.700 metara, u skijaškom području Lecha i Zursa u pokrajini Vorarlberg. Prema podacima službe za upozoravanje na lavine, u nedjelju je na tom području postojala velika opasnost od lavina.

Akcija spašavanja, u kojoj sudjeluje oko 200 ljudi, se nastavlja i nakon što je pao mrak, no obustavljena je upotreba nekoliko helikoptera. Spasioci su zatražili kacige s montiranim svjetiljkama kako bi nastavili potragu za unesrećenima i u večernjim satima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.