JOŠ JOJ NE MOGU UĆI U TRAG

Bild: Mirnesa pljačku planirala 250 metara od policije, zapečatili joj stan

Bild je otkrio da je Mirnesa živjela na trećem spratu u stambenoj zgradi u Cannstattu

Mirnesa digla policiju Njemačke na noge: Ne mogu joj ući u trag. Instagram

A. Č. / Bild

28.12.2022

Njemački mediji ne prestaju da pišu o Mirnesi S. koja je, kako tvrde, ukrala više od milion eura iz kompanije u kojoj je radila.

Bild je otkrio da je Mirnesa živjela na trećem spratu u stambenoj zgradi u Cannstattu. Odatle je samo 250 metara do glavnog ulaza Državnog ureda kriminalističke policije.

Mirnesa živjela samo 250 metara do glavnog ulaza Državnog ureda kriminalističke policije. Bild

Mirnesa je u oktobru, radeći za kompaniju koja je između ostalog obavljala i poslove transporta novca u Stuttgartu, ukrala milion eura. Stavila je novac u crnu torbu i nestala, navodi Bild.

- Danas je njen stan prazan, a policija je promijenila bravu. Na vratima njenog stana visi poruka glavne inspektorice: "Vaš profilni cilindar je zamenjen! Pravi ključevi su kod policije" - piše Bild.

Mirnesa se u ovaj stan uselila na ljeto 2021., a njena komšinica je novinarima kazala da joj se predstavila kao direktorica ekspoziture i da radi od podneva do navečer.

Na vratima njenog stana visi poruka glavne inspektorice. Bild

Podsjećamo, Mirnesa iz Busovače digla je cijelu Njemačku na noge zbog krađe više od milion eura iz kompanije u kojoj je radila. 

Za njom je u toku potraga, a policija joj danima ne može ući u trag. U Štutgartu je poznata i pod nadimkom Miki, a prije zaposlenja u ovoj kompaniji radila je kao konobarica.

Kako je ranije saopćeno iz njemačke policije, Mirnesa je 14. oktobra ukrala novac kojem je imala pristup kao zaposlena u kompaniji za transport novca. Krađa je uočena isti dan, a policija je odmah započela istragu.

Policija je na zvaničnoj internet-stranici objavila kako za njeno pronalaženje nudi nagradu u iznosu od 37.500 eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.