SJEVERNA KOREJA

Kimova sestra poslala upozorenje nakon ponovnog ispaljivanja projektila

Koliko ćemo često koristiti Pacifik kao poligon za vježbu ovisit će o karakteru poteza američkih snaga, rekla je Jo Jong

Jo Jong: Proučavamo utjecaj američkih strateških vojnih kapaciteta. AP

E. Ć.

20.2.2023

Sjeverna Koreja jutros je ponovo u more uz obalu Japana ispalila balističke projektile, javlja CNN.

Napetosti na Pacifiku su svakako zaoštrene naizmjeničnim sjeverokorejskim testiranjem oružja i vojnim vježbama Južne Koreje i njenih saveznika.

Sjeverna Koreja je u petak ispalila interkontinentalni balistički projektil, na što su Južna Koreja i SAD odgovorili zajedničkom vježbom vojnog zrakoplovstva. Sjedinjene Američke Države su organizirale i zajedničke vježbe s Japanom.

Nakon toga je Kim Jo Jong (Yo), sestra sjevernokorejskog predsjednika Kim Jong Una, upozorila da se prisutnost američkih strateških vojnih kapaciteta na Korejskom poluotoku ne bi trebala pojačavati

- Pažljivo proučavamo utjecaj tih kapaciteta na sigurnost naše države. Koliko ćemo često koristiti Pacifik kao poligon za vježbu ovisit će o karakteru poteza američkih snaga - rekla je Jo Jong.

Pjongjang je danas ispalio dva balistička projektila, izvijestila je južnokorejska vojska.

Kako su naveli sjevernokorejski mediji, iz višecjevnih raketnih bacača ispaljena dva projektila na ciljeve udaljene 395 odnosno 337 kilometara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.