POČINILAC UHAPŠEN

Ubijen novinar koji je izvještavao s mjesta drugog ubistva na Floridi

Moses se suočava s optužbama za taj napad, rekao je Mina

Osumnjičeni ima 19 godina. Twitter

A. O.

23.2.2023

Naoružani muškarac otvorio je vatru na dvoje televizijskih novinara koji su izvještavali s mjesta drugog ubistva u predgrađu Orlanda na Floridi, ubivši jednog novinara i ranivši drugog.

Osumnjičeni je identificiran kao Kejt Melvin Moses (Keith), ima 19 godina, a uhapšen je nedugo nakon pucnjave, prenosi Reuters.

Optužen za pucnjave

Moses je također optužen za dvije druge pucnjave u kojima su ubijene 9-godišnja djevojčica i žena u 20-ima, izjavio je na konferenciji za novinare šerif okruga Orange Džon Mina (John).

Dva novinara napadnuta su u Pine Hilsu (Hillsu), predgrađu Orlanda, a radi se o reporteru i fotografu kablovske televizije Spectrum News 13, koja je u vlasništvu Charter Communicationsa.

Ubio i ženu

- Moses se suočava s optužbama za taj napad, kao i za smrtonosno pucanje u devetogodišnju djevojčicu i ranjavanje njene majke u njihovoj kući otprilike u isto vrijeme kada su novinari napadnuti - rekao je Mina.

Osumnjičeni je nekoliko sati ranije u vozilu ubio i jednu ženu, navodi se u saopćenju. Mina je rekao da nije utvrđen motiv ni za jednu od pucnjava, ali je rekao da se vjeruje da je Moses bio poznanik prve žrtve.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.