BJELORUSIJA

Lukašenko o poljskim blokadama prijelaza za kamione: Luđaci ne razmišljaju kada naprave korak

Bjelorusija ima svoju strategiju koje će se pridržavati i u budućnosti

Aleksandar Lukašenko. AP

AP

25.2.2023

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko komentirao je navode da Rusija planira u potpunosti integrisati teritoriju Bjelorusije u svoj sistem te je ovakve navode opisao kao čistu laž. Također, osvrnuo se i na ekonomske blokade koje je Poljska uvela ovoj državi.

U razgovoru sa medijima, Lukašenko je rekao kako Bjelorusija ima svoju strategiju koje će se pridržavati i u budućnosti.

- Imamo li mi svoju strategiju? Da. Da li Rusija ima svoju strategiju? Da. Rusija također ima svoju strategiju prema Bjelorusiji. Živimo, kao sa svojom braćom, u miru i prijateljstvu- rekao je Lukašenko.

Priče o navodnom pripajanju Bjelorusije Rusiji predsjednik ove države ocijenio je kao zapadnu propagandu.

- Oni samo žele da nas ponovo razdvoje. Zbog toga se i priča o ovoj temi. Nema nikakve istine u tome. Znate moj stav. Mi smo nezavisna i suverena država- poručio je.

Na kraju, predsjednik Bjelorusije komentirao je odluku poljskih vlasti da ograniče kretanje prevoznika preko kontrolnih punktova na granici sa Bjelorusijom.

- Ovi luđaci ne razmišljaju kada naprave korak. Ako želi da naudite Rusiji, pokušajte, imate granicu sa Kalinjingradskom oblasti. Ako želite da naudite Bjelorusiji, imamo ogromnu granicu. Međutim, zašto odsjecate one koji vas hrane? Ljudi gube posao- poručio je Lukašenko.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.