POGLEDAJTE REAKCIJU

Objavljen snimak pa obrisan: Šojgu rekao kada će rat završiti

Vladimir Putin nema neposrednih planova za mir u Ukrajini i stoga se Zapad treba pripremiti da Kijevu još dugo vremena dostavlja pomoć, rekao je Jens

Sergej Šojgu. Twitter

A. O.

23.3.2023

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu, u razgovoru za medijsku kuću TV Zvezda ruskog Ministarstva odbrane, na pitanje kako će rat završiti, odgovorio je : "Svaki rat završava mirom".

Međutim, kada je novinar upitao koliko brzo se može očekivati mir u Ukrajini, Šojgu nije odgovorio na pitanje i otišao je iz prostorije. Iako je TV Zvezda prvo pustila snimak ministra odbrane kako odlazi, on je u kasnijem saopćenju izrezan.

Zapadni analitičari kažu da predsjednik Rusije Vladimir Putin vjerovatno planira odugovlačiti rat što je dulje moguće u nadi da će podrška Zapada Ukrajini oslabiti.


- Vladimir Putin nema neposrednih planova za mir u Ukrajini i stoga se Zapad treba pripremiti da Kijevu još dugo vremena dostavlja pomoć - upozorio je glavni sekretar NATO-a u intervjuu za Guardian.

Jens Stoltenberg rekao je da je ruski predsjednik uključen u "rat iscrpljivanja".

- Žestoke borbe usredotočene oko Bahmuta pokazuju da je Rusija voljna samo ubaciti hiljade i hiljade vojnika, uzeti mnogo žrtava za minimalne dobitke. Predsjednik Putin ne planira mir, on planira još rata - rekao je šef NATO-a, dodajući da Rusija povećava vojnu industrijsku proizvodnju i dopire do autoritarnih režima poput Irana, Sjeverne Koreje i drugih, kako bi pokušala dobiti više oružja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.