JEDINICA "OLUJA"

Ruski vojnici poslali snimku Putinu: Naši zapovjednici su zločinačka organizacija

Postavili su trupe iza naših leđa i nisu nam dali da napustimo položaj, naveo je Gorin

Pripadnici jedinice "Oluja". Screenshot

E. Ma.

27.3.2023

Pripadnici ruske jurišne jedinice koja je nedavno formirana, rekli su da su njihovi zapovjednici rasporedili trupe kako bi ih spriječili da se povuku nakon što su pretrpjeli ogromne gubitke u istočnoj Ukrajini i da su im prijetili smrću. 

U videoporuci upućenoj ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, grupa od dvadesetak muškaraca u vojnim uniformama navodi da su oni ostaci jedinice "Oluje", prenosi Index.hr.

Kako su naveli, 14 dana su bili pod otvorenom minobacačkom vatrom i artiljerijom.

- Imali smo ogromne gubitke. Ranjene su 34 osobe, a 22 su poginule, uključujući i našeg zapovjednika - rekao je ruski vojnik Aleksander Gorin na snimci koja se u petak pojavila na ruskim Telegram kanalima.

Drugi vojnik je rekao kako je jedinica na početku imala 161 vojnika. Gorin je ispričao kako su se vojnici odlučili vratiti u ruski štab, ali da im nadređeni to nisu dopustili.

- Postavili su trupe iza naših leđa i nisu nam dali da napustimo položaj. Prijete da će nas uništiti jednog po jednog i kao jedinicu. Žele nas pogubiti jer smo svjedoci potpuno nesavjesnog kriminalnog vodstva - naveo je Gorin.

Sergej Moldanov ustvrdio je da su njihovi zapovjednici  zločinačka organizacija.

"The Guardian" je identificirao osam muškaraca sa snimke. Kada ih je kontaktirao, trojica su potvrdila da su pripadnici jedinice "Oluja" i da snimka nije lažirana.

Muškarci, koji su tražili da ostanu anonimni, kazali su da su u međuvremenu evakuirani s fronta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.