SNIMKA IZAZVALA BIJES

U školi organizirana bizarna igra lizanja između profesora i učenika, roditelji zgranuti

Užasnuti učenici, od kojih su neki snimili igru i pokazali roditeljima, u videu se mogu čuti kako urlaju "Fuj", "To je tako odvratno"

Natjecanje u srednjoj školi. Screenshot

D. H.

20.4.2023

Srednja škola u Vašingtonu prozvana je zbog "odvratnog incidenta" nakon što je bila domaćin bizarne igre lizanja između učenika i osoblja.

Šokantna snimka

Šokantna snimka objavljena na društvenim mrežama pokazala je neobično takmičenje u srednjoj školi Desert Hills u Keneviku gdje su školarci i njihovi učitelji imali zadatak istovremeno lizati maršmelou kremu s obje strane ploče od pleksiglasa.

Užasnuti učenici, od kojih su neki snimili igru i pokazali roditeljima, u videu se mogu čuti kako urlaju "Fuj", "Odvratno", "To je tako odvratno".

Ogorčeni roditelji su se obrušili na srednju školu, a mnogi su se zapitali kako je dopušteno održavanje takvog uznemirujućeg natjecanja.

Bizarna igra predložena je kao dio prikupljanja sredstava prije odlaska učenika na proljetne praznike.

Ploče od pleksiglasa

Dvije ploče od pleksiglasa s nekoliko namaza maršmelou kreme postavljene su u centar školske sportske dvorane, prije nego što su timovi učenika i profesora trčali jedni prema drugima i lizali kremu s pleksiglasa.

Pritom su često odrasli profesori i maloljetni učenici istovremeno lizali svaki svoju stranu, dodirujući se s jezicima preko pleksiglasa.

- Ko je mislio da je ovo dobra ideja? - vrisnuo je jedan od učenika, a mnogima je bilo krajnje neugodno zbog alarmantne igre.

Snimka aktivnosti izazvala je bijes među roditeljima nakon što je podijeljena na internetu, a mama Sendi Salisbri (Sandie Salisbury) komentirala je na društvenim mrežama kako "ova soba puna odraslih nije učinila ništa da spriječi ovo".

- Moje dijete je zadnji dan prije proljetnih praznika došlo kući iz škole i reklo da su taj dan imali jako čudno okupljanje - nastavila je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.