PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić najavio: Gradit ćemo memorijalni centar u Donjoj Gradini i u Beogradu

Da svi oni koji dođu iz bilo kog dijela bivše Jugoslavije ili svijeta, može da ga posjeti i da zna šta je to što se dogodilo u Jasenovcu, rekao je

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Fena

FENA

23.4.2023

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nazočio je u nedjelju u Donjoj Gradini, na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve koncentracijskog logora Jasenovac.

"Za one koji su nestali bez traga mi smo jedini trag", rekao je Vučić tijekom obraćanja u Donjoj Gradini na Dan sećanja na žrtve ustaških zločina u logoru Jasenovac i NDH citirajući reči nobelovca i dobitnika Nobelove nagrade za mir Elija Vizela, koji je preživeo Holokaust.

Predsjednik Srbije je rekao da će Vlada Srbije i Vlada RS potpisati sporazum da se u Donjoj Gradini izgradi memorijalni centar, jer je to, kako je rekao, svetinja za srpski narod, prenosi Tanjug.

"Nakon zaključaka Vlade RS i Srbije potpisat ćemo sporazum da izgradimo memorijalni centar ovdje u Donjoj Gradini, da možemo uvek da ga posećujemo i ovde dolazimo, i da svako iz RS i Srbije zna kakva je to svetinja za naš narod. A jedan memorijalni centar i u Beogradu, da svaki stranac koji dođe, da svi oni koji dođu iz bilo kog dijela bivše Jugoslavije ili svijeta, može da ga posjeti i da zna šta je to što se dogodilo u Jasenovcu i kakav strašan zločin je učinjen ljudima jer su bili Srbi i pravoslavci", poručio je Vučić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.