TRG PLACE VENDOME

Pljačka u centru Pariza: Lopovi ukrali zlato vrijedno više miliona eura

Prema prvim informacijama, trojica pljačkaša na dva motocikla pojavila su se ispred zlatare oko 13:45, rekao je policijski izvor

Šteta se procjenjuje se na više miliona eura. Printscreen

H. J. I.

29.4.2023

Naoružani pljačkaši su u subotu usred bijela dana opljačkali prodavaonicu luksuznog nakita Bulgari na poznatom trgu Place Vendome u centru Pariza, saopćila je francuska policija.

Duge cijevi i višelimilionska šteta

Prema prvim informacijama, trojica pljačkaša na dva motocikla pojavila su se ispred zlatare oko 13:45, rekao je policijski izvor. Dvojica su nosila oružje s dugim cijevima i udarila su zaštitara.

Šteta se procjenjuje se na više miliona eura. Na snimkama objavljenim na društvenim mrežama vide se dva velika crna motocikla parkirana na trotoaru ispred zlatare. Muškarac u crnom, s kacigom na glavi i naoružan, čuva stražu. Zatim sva trojica bježe na motociklima.

Zlatara već bila na meti pljačkaša

Bulgarijeva zlatara već je bila na meti oružane pljačke u septembru 2021. i tada je šteta bila procijenjena na 10 miiliona eura. Tada je policija ranila u nogu jednog od trojice pljačkaša i uhapsila ga. Optužen je i smješten u pritvor. U junu 2022. uhvaćena su i optužena druga dvojica. I oni su u pritvoru dok čekaju presudu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.