PREDSJEDNIK SAD

Tramp tvrdi da je pod totalnim napadom

Zato što pobjeđujemo u anketama, dodao je Tramp

Donald Tramp. Printscreen

H. J. I.

30.4.2023

Bivši predsjednik Amerike, Donald Tramp (Trump) tvrdio je u intervjuu u subotu da je pod "totalnim napadom" jer vodi u anketama za predsjedničku trku 2024. godine, dok je također napadao guvernera Floride, Rona DeSantisa.

- Totalni napad - rekao je Tramp za podkast "Bannon's War Room". Potom je dodao:

- Zato što pobjeđujemo u anketama.

- Desantis jako propada. Ron De-sanctimonious. Uvijek je loše. Podržavaš nekoga. On je mrtav. Gotov je, njegova politička karijera. Tražit će posao. Bit će sretan ako dobije posao. Dolazio je k meni, molio me za podršku. Dao sam mu je. Na kraju je pobijedio na izborima, osvojio nominaciju, pobijedio na izborima brojkama u koje ne biste vjerovali. A onda nekoliko godina kasnije, viču mu "kada se takmičite protiv predsjednika?" on im odgovara: "Oh, nemam komentara." Bez komentara znači da je odgovor da - rekao je Tramp voditelju Stivenu Banonu, kojeg je 45. predsjednik pomilovao u posljednjim danima mandata.

Tramp je primijetio da Desantis, koji je uprkos obilasku država koje su tradicionalno ključne na predsjedničkim predizborima GOP-a ostao suzdržan kada su ga pitali ima li ambicija za Bijelu kuću, sada navodno planira pokrenuti istraživački odbor koji će se održati 2024. godine.

- On će oformiti istraživački odbor koji će utvrditi sve to, pa to je veliki korak jer je rekao da nikad nije gledao odbore. Sada gleda odbore - rekao je Tramp Banonu u subotu, prenosi "Fox".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.