POLICIJA GA OPKOLILA

Bivši pakistanski premijer Imran Kan očekuje hapšenje

Vjerojatno moj posljednji tweet prije sljedećeg hapšenja, napisao je Khan

Bivši premijer Imran Kan. Twitter

Anadolija

17.5.2023

Bivši pakistanski premijer Imran Kan (Khan) rekao je danas da je policija opkolila njegovu rezidenciju u sjeveroistočnom gradu Lahoreu i da bi mogao biti uhapšen svakog trenutka, javlja Anadolija.

- Vjerojatno moj posljednji tweet prije sljedećeg hapšenja. Policija je opkolila moju kuću - napisao je Kan u objavi na Twitteru koja sadrži i njegovu video poruku.

Međutim, iz vlade nisu komentirali Kanovom tweet u vezi s policijom koja je okružila njegovu kuću.

Do razvoja događaja došlo je nakon što je pokrajinska vlada sjeveroistočnog Punjaba dala 24-satni “ultimatum vodstvu“ Khanove pakistanske stranke Tehreek-e-Insaf (PTI) da predaju 30 do 40 zločinaca koji su navodno bili uključeni u prošlosedmične nasilne proteste protiv hapšenja bivšeg premijera zbog optužbi za korupciju.

Ministar informiranja Punjaba Aamir Mir tvrdida se “traženi zločinci“ skrivaju u Kanovoj rezidenciji Zaman Park koja se nalazi u luksuznom naselju Lahorea. PTI odbacuje optužbe.

Mir je upozorio da sigurnosne snage ovoga puta neće oklijevati poduzeti oštre mjere ako se izgrednici ne predaju u roku.

U video poruci, Kan je rekao da sva istraživanja pokazuju da će njegova stranka pobijediti na sljedećim izborima velikom većinom.

Vlada i vojska već su najavili da će se onima koji su sudjelovali u napadima na vojne objekte suditi prema Zakonu o vojsci i Zakonu o službenoj tajni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.