LA GOMERE

Požar u hidroelektrani na kanarskom otoku, ostao bez struje

Stanovnici ovog atlantskog otoka, njih 22.000, i njihovi gosti bili su pogođeni nestankom struje

Požar u hidroelektrani na kanarskom otoku. Twitter

H. J. I.

31.7.2023

Zbog nestanka struje veliki dijelovi otoka La Gomere na španskim Kanarskim otocima našli su se danas u blokadi, a pogođeno je bilo i ukupno poslovanje povezano s turizmom.

Na otoku bilo 22.000 ljudi

Stanovnici ovog atlantskog otoka, njih 22.000, i njihovi gosti bili su pogođeni nestankom struje, do čega je došlo oko tri sata ujutro, da bi se blokada opskrbe nastavila i danas navečer, naveli su dužnosnici vijeća La Gomere.

Zahvaljujući generatorima, aerodrom, bolnica i luka La Gomere ostali su u funkcionalnom stanju, rekli su dužnosnici.

Nestalo struje zbog požara u termoelektrani

Razlog nestanka struje bio je požar u termoelektrani El Palmar, blizu glavnog grada San Sebastiana de la Gomere. Kompanija Elektroprivreda Endesa radila je na tome da popravi štetu.

- Suočavamo se s vanrednom situacijom koja utječe na cijeli teritorij otoka, s posljedicama na živote ljudi, funkcioniranje javnih službi i, naravno, ekonomiju otoka - rekao je predsjednik otočnog vijeća Casimiro Curbelo.

La Gomera je najmanji kanarski otok, koji obuhvata oko 370 kvadratnih kilometara i popularan je među evropskim turistima ne samo zbog svojih plaža nego i zbog planinarenja, vodenih sportova te promatranja kitova i dupina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.