HOMOFOBNI KOMENTARI

Nakon objave da se rastaje Trudo se našao na udaru zbog fotografije sa sinom

Tako je kanadski premijer nedavno objavio fotografiju na kojoj su on i njegov sin, obučeni u ružičasto, najavili da idu pogledati film ''Barbie''

Dobili homofobne komentare zbog boje odjeće. Twitter

M. Z.

9.8.2023

Džastin Trudo (Justin Trudeau) i njegova supruga Sofija (Sophie) objavili su nedavno da se rastaju, ali on i dalje provodi puno vremena sa svojim sinom. 

Tako je kanadski premijer nedavno objavio fotografiju na kojoj su on i njegov sin, obučeni u ružičasto, najavili da idu pogledati film ''Barbie''. Neki konzervativci iskoristili su priliku da mu pišu homofobne komentare.

"Ponosan sam na to što si konačno odlučio izaći iz ormara i živjeti autentično", "Eto zašto te žena ostavila", "Uskoro ćemo dočekati 'drugu' objavu", "Dugo znamo koji 'tim' više voliš, Džastine. I tvoja žena je to konačno shvatila", samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Neki su čak sugerirali da Trudo hoda sa svojim sinom. Jedna je osoba tvitala: "Zbog toga si ostavio ženu? Zanimljivo." Drugi je korisnik napisao: "Novi dečko?" Neko je dodao: "Trudo je viđen u gradu sa svojom omiljenom lutkom Ken netom nakon što se razveo od supruge."

Međutim, brojni korisnici društvenih mreža stali su u odbranu kanadskog lidera. "Čudna je opsesija koju republikanci imaju nazivajući ljude gejevima. Kao da je to neka bolest", "Biti otac je gej?", "Teško je opisati koliko je ekstremna desnica perverzna i seksualno zaokupljena", pisali su.

Podsjetimo, Džastin Trudo (51) objavio je da se rastaje od supruge Sofije (48). U objavi na Instagramu napisao je da su on i supruga "nakon mnogih teških razgovora" donijeli odluku da se razdvoje. U braku su bili od 2005. i imaju troje djece, piše Index.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.