HOROR

U stanu u Njujorku policija pronašla mrtvu ženu, djevojčicu i psa: "Čuli smo vriskove"

Na mjestu događaja je bilo i tijelo psa koji je bio ugušen i imao vrećicu na glavi

Stanari tvrde da su čuli vriskove. ABC

D. R.

26.9.2023

Njujorška policija provodi istragu nakon što su u ponedjeljak u stanu u Bruklinu pronađena tijela žene, tinejdžerice i psa. Stanari kažu da su prošle sedmice nazvali policiju jer su u stanu čuli zabrinjavajuće zvukove.

Policijski službenici su u ponedjeljak, nakon dojave o mogućem incidentu, stigli do stana na drugom spratu zgrade. S obzirom da niko nije odgovarao, na silu su ušli u objekt i pronašli 37-godišnju ženu s ubodnim ranama i 14-godišnju djevojčicu s povredom glave. Na mjestu događaja je bilo i tijelo psa koji je bio ugušen i imao vrećicu na glavi.  

Muškarac koji živi u zgradi je kazao da je čuo vrištanje i lupanje iz stana u petak oko 7:20 ujutro. Rekao je da je vika bila glasna i da je odmah nazvao policiju. "Čuli smo vrištanje. Čuli smo psa kako cvili", rekao je Stiv Šor (Steve Schor), a prenosi ABC News.

- Došla je policija. Otišli su gore. Čuli su muziku u stanu i nitko nije otvarao vrata. Izbezumljen sam. Nadam se da će uhvatiti krivca - dodao je. Stanari navode da je zgrada nova i da su majka i kćerka tu živjele svega tri-četiri mjeseca. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.