TURSKA

U 18 gradova otkrivene ćelije terorističke organizacije PKK, uhapšeno blizu 90 osoba

Operacije su istovremeno izvedene na području Sanliurfe, Istanbula, Antalije, Adane, Burse, Dijarbakira, Gaziantepa, Mardina, Mersina, Denizlija...

U 18 gradova otkrivene ćelije. Anadolija

Anadolija

3.10.2023

U operacijama Nacionalne obavještajne organizacije Turske (MIT) i policije, na području 18 gradova otkrivene su ćelije terorističke organizacije PKK, a uhapšeno je blizu 90 osoba, javlja Anadolu.

Približno 90 osumnjičenih do sada je uhvaćeno u operaciji koja je istovremeno sprovedena u 18 provincija protiv ćelije terorističke organizacije PKK.

Prema dostupnim informacijama, kao rezultat rada MIT-a na sjeveru Iraka, Sirije i Turskoj u trajanju od otprilike deset mjeseci na otkrivanju i uništavanju takozvane vojnoobavještajne strukture terorističke organizacije, pomno su praćeni osumnjičeni za koje je utvrđeno da djeluju u ime organizacije.

Operacije su istovremeno izvedene na području Sanliurfe, Istanbula, Antalije, Adane, Burse, Dijarbakira, Gaziantepa, Mardina, Mersina, Denizlija, Konije, Kajserija, Batmana, Isparte, Balikesira, Sirnaka, Kocaelija i Amasije.

Navedeno je da je do sada u okviru akcije privedeno blizu 90 osoba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.