IZRAEL

Traju borbe na ulicama: Novinari objavili snimke na kojima se vide ubijeni civili

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu saopćio kako će odgovor vojske biti brz i efikasan.

Borbe na ulicama. Twitter

Z. K.

7.10.2023

Jedan od najvećih napada na područje Izraela u proteklih nekoliko godina izveli su jutros pripadnici Hamasa, a izraelski novinari objavili su niz videosnimaka koji prikazuju upad militanata u južne dijelove Izraela.

Na nekoliko lokacija

U snimcima koji nisu za javnost, može se vidjeti kako su pripadnici Hamasa ubili nekoliko civila nakon upada na izraelsku teritoriju, a kako je naglašeno, borbe sa izraelskom vojskom se nastavljaju.

- Brojne su žrtve jutrošnjeg upada Hamasa na teritorij južnog grada Sderot - javlja reporter The Times of Israela.

Novinarka Neria Kraus također je izvijestila kako se pripadnici Hamasa trenutno nalaze na nekoliko lokacija u južnom dijelu Izraela.

- Ovo su militanti Hamasa koji ulaze u izraelska naselja. Slike bez presedana u Izraelu. Napad se nastavlja - rekla je Kraus.

Zakazan hitan sastanak

Novinar Trej Jingst (Trey Yingst) ističe kako su napad koordinirale brojne palestinske organizacije.

- Masovni raketni napad iz Gaze. Ovo je koordinirana operacija Hamasa, Islamskog džihada i drugih. Nanijeli su značajnu štetu južnom dijelu Izraela. Dani rata su ispred nas - rekao je Yingst.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu (Netanyahu) zakazao je hitan sastanak Vijeća sigurnosti Izraela te je saopćio kako će odgovor vojske biti brz i efikasan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.