STRAŠNO

Teroristi Hamasa ubili cijelu porodicu u kibucu: "Samo zato što su Jevreji, koliko zao moraš biti"

Pojavljuju se jezive scene otmica djece, mladih i starijih koje su Palestinci odveli u Gazu

Izrael: Ubijena cijela porodica. Instagram

D. H. / Slobodna Dalmacija

9.10.2023

I dok se krvavi sukobi nastavljaju u Izraelu (tijekom nedjelje navečer glasne eksplozije čule su se u središnjem Izraelu i predgrađima Tel Aviva, a Hamas tvrdi da napada međunarodni aerodrom Ben Gurion, koja se nalazi nedaleko od Tel Aviva, na vidjelo izlaze razmjeri strahovitog krvoprolića koje su pripadnici Hamasa izvršili u subotnje jutro.

Pojavljuju se jezive scene otmica djece, mladih i starijih koje su Palestinci odveli u Gazu, pretpostavlja se da je oko 200 civila u njihovim rukama. Najmanje 700 ljudi je ubijeno, a više od 2.000 povrijeđeno u Izraelu u najgorem danu krvoprolića od Rata za nezavisnost 1948.

Među ubijenima je i jedna cijela porodica, supružnici i njihovo troje djece, prenosi Slobodna Dalmacija. Izraelci na društvenim mrežama dijele njihovu zajedničku fotografiju ispod koje na hebrejskom piše:

- Suze ne prestaju padati a srce boli. Može li mi netko objasniti kako možeš tako ubiti cijelu porodicu? U ime čega? Zašto ova mala djeca moraju plaćati u životu? Koliko je okrutnosti potrebno da se to uradi? Ništa na svijetu neće utješiti niti izliječiti tugu. U sjećanje na porodicu Kedem Siman-Tov.

Kako je oko ponoći objavio izraelski političar Naftali Benet (Bennett), porodica je ubijena u kibucu.

- Cijela porodica hladnokrvno ubijena. Porodica Kedem: otac Jonathan, majka Tamar, 6-godišnje djevojčice Shachar i Arbel te 4-godišnji dječak Omer. Pogledajte njihova sretna lica. Njihova ljubav. Sve su ih ubili palestinski teroristi u kibucu Nir-oz. Samo zato što su Jevreji - napisao je uz fotografiju porodice.

Inače, fotografiju koju sad svi dijele Tamar Kedem je objavila na svom Instragramu prije nekoliko sedmica i pritom napisala da očekuje da će ovo biti dobra godina za njih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.