IZBODEN JE 26 PUTA

Otac ubijenog dječaka (6) otkrio detalj o fotografiji koji kida dušu: Znate zašto tako drži prstiće?

Kako se navodi u saopćenju policije, Čuba je bio "uznemiren zbog rata između Izraela i Hamasa"

Dječak: Ubijen nekoliko dana nakon šestog rođendana. AP

D. R.

18.10.2023

Odaj Al Fajum, otac malenog dječaka Vadea Al Fajuma (Wadea al-Fayoum), koji je ubijen u subotu u Čikagu, otkrio je srceparajući detalj o fotografiji njegovog sina, koji je krvnički ubijen iz mržnje nekoliko dana nakon svog šestog rođendana.

Odaj je otkrio da je Vadea na fotografiji, koja je postala poznata širom svijeta nakon brutalnog ubistva, "širio ljubav".

Otac ubijenog mališana rekao je da je fotografija nastala tokom proslave Vedeovog šestog rođendana, osam dana prije njegove smrti.

- Znate zašto mu prstići ovako stoje? Čekao je mene da pružim ruku i da zajedno prstima napravimo oblik srca - rekao je neutješni otac.

Zločin iz mržnje

Podsjetimo, za ubistvo dječaka optužen je Džozef M. Čuba (Joseph Czuba )(71), čovjek u čijoj kući je dječak živio kao podstanar sa majkom Hanom (32), koja je rodom iz Palestine.

Čuba je, kako se vjeruje, brutalno napao palestinsko-američkog dječaka i njegovu majku u subotu dok je navodno uzvikivao antimuslimanske psovke.

Kako se navodi u saopćenju policije, Čuba je bio "uznemiren zbog rata između Izraela i Hamasa" i napao je Hanan kada mu je predložila da se "mole za mir".

Čuba je optužen za zločin iz mržnje, a policija vjeruje da je napao žrtve zbog njihove vjeroispovijesti i kao odgovor na rat između Izraela i Hamasa.

Izboden 26 puta

Odaj je ranije rekao da su njegovi sin i supruga poznavali Čuba, koji im je bio stanodavac, i da su čak bili u dobrim odnosima sa njim prije užasnog napada.

- Teško je zamisliti čovjeka koji drži nož i planira da ubode mog sina. Stalno mislim kako je moj sin trčao prema njemu prije nego što je izboden, pokušavajući da ga zagrli - rekao je otac.

Dječak, koji je u bolnici proglašen mrtvim, izboden je 26 puta velikim vojnim nožem, dok je njegova majka na tijelu imala više desetina uboda, nakon čega je zadržana u bolnici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.