TRAGEDIJA

Dječak u SAD umro tokom svog prvog rodea

Sestra dječaka je na stranici GoFundMe navela kako mu je ovo bio prvi put da jaše bika

Dječak umro jahajući na rodeo. GoFundMe

D. H.

1.2.2023

Četrnaestogodišnji dječak je umro tokom svog prvog jahanja bika na rodeu u Sjevernoj Karolini. Incident se dogodio u subotu, tokom zimskog rodea Rafter K Rodeo u gradu Kingu. Organizatori su odmah pozvali hitnu pomoć. 

Pao s bika

Denim Bredšov (Bradshaw) je navodno tijekom jahanja doživio srčani zastoj te je prevezen u bolnicu gdje je kasnije preminuo. Amanda Pekete (Paquette), čiji je sin također sudjelovao u rodeu, kazala je za lokalnu TV postaju kako je vidjela bika da gazi po Denimu nakon što je on pao s njega.

- Sinoć je bila najduža noć u mom životu. Moj prekrasni 14-godišnji sin je otišao kod Gospodina. Probudila sam se u noćnoj mori koja će trajati do kraja života! - napisala je na Facebooku njegova majka, Šenon Bovmen (Shannon Bowman), a prenosi Sky News.

Svijet jahanja

Sestra dječaka je na stranici GoFundMe navela kako mu je ovo bio prvi put da jaše bika. 

- Krenuo je u svijet jahanja bikova i zaljubio se. Čizme, kaubojski šeširi i te velike kopče za remen - sve mu se to svidjelo. 28. januara je trebao jahati svog prvog bika, bio je jako uzbuđen. Nitko od nas nije mogao zamisliti da će ovo prvo jahanje uzrokovati njegovu smrt -  napisala je sestra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.