MONSTRUOZAN ZLOČIN

Misteriozna smrt manekenke iz Los Anđelesa: Otkriveni užasavajući detalji istrage

Malisa Muni je pronađena mrtva u frižideru, vezanih ruku i nogu

Manekenka iz Los Anđelesa, Malisa Muni. Instagram

N. Č.

28.10.2023

Tragična smrt 31-godišnje manekenke iz Los Anđelesa, Malise Muni, potresla je javnost, a sada su objavljeni jezivi detalji iz policijske istrage. Muni je pronađena u svom stanu početkom septembra, a tokom obdukcije otkriveni su tragovi kokaina u njenom organizmu.

Traumatske povrede

Ubica je okrutno vezao ruke i noge nesretne manekenke, stavio povez preko njenih usta, i zadavao joj povrede tupim predmetom u predjelu glave i leve ruke. Toksikološki nalazi su pokazali prisustvo benzoilekgonina, što je metabolit kokaina, zajedno s mješavinom kokaetilena i etanola u njenom organizmu.

- Traumatske povrede primjećene na obdukciji se generalno ne smatraju opasnim po život same po sebi. Međutim, na osnovu okolnosti kako je gospođa Muni pronađena, ove povrede sugerišu da je vjerovatno bila umješana u nasilnu fizičku svađu pre smrti. S obzirom na ovo, uloga koju su droga i/ili alkohol možda odigrali u smrti gospođe Muni, ako je bilo, neizvjesna je - navodi se u izveštaju patologa.

Vezana i izubijana

Muni je pronađena mrtva u svom stanu 12. septembra, nakon što je njena zabrinuta majka pozvala policiju jer nije mogla da stupi u kontakt sa kćerkom. Policajci su ušli u stan i zatekli je vezanu i izubijanu, a ispod nje je bila lokva krvi.

Istragom je takođe utvrđeno da je neko koristio njen mobilni telefon, kompjuter i druge uređaje povezane na njen iCloud. Dodatno, sestra ubijene manekenke otkrila je da je Malisa bila u drugom mkesecu trudnoće u trenutku kada je ubijena i da je oduvijek željela da postane majka.

Malisa Muni je nedavno uselila u luksuzni stan, samo mjesec dana prije ovog misterioznog ubistva. Istraga je i dalje u toku dok se tragovi i dokazi skupljaju u nadi da će se rasvijetliti ova jeziva tragedija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.