STRAVIČAN ZLOČIN

Trinaestogodišnjak iz Floride ubio majku dok je spavala pored novorođene kćerke

Dječaku Dereku Rosi određeno je pritvorsko zadržavanje bez mogućnosti kaucije

Derek Rosa. Twitter

N. Č.

30.10.2023

Dječak Derek Rosa iz Floride šokirao je javnost kada je priznao ubistvo svoje majke dok je spavala pored novorođene kćerke. Incident se dogodio 12. oktobra, a detalji tragedije tek su sada ugledali svjetlo dana.

Policija je u subotu objavila uznemirujući poziv hitnoj pomoći koji je uputio mladi Rosa, kako bi priznao zločin. Derek je nazvao hitnu pomoć iz svog apartmana i ispričao dispačeru da je fotografisao svoju majku, 39-godišnju Irene Garciju, nakon ubistva te je te slike poslao prijateljima. 

- Uslikao sam i rekao sam prijateljima o tome - rekao je dispečeru, dodajući pitanje - Je li to loše? Ona je mrtva, gospođice? - rekao je Derek.

Razgovor je trajao 18 minuta i završio je dolaskom policije na njegovu adresu. Tokom poziva, Derek je također priznao da je razmišljao o samoubistvu. 

Na sudu za maloljetnike, Derekov otac i baka su se pojavili u petak u njegovo ime. Jose Rosa, Derekov otac, izrazio je duboko žaljenje zbog tragedije.

- Veoma mi je žao što se dogodila ova tragedija, ali ovo dijete je vrlo skromno, vrlo mirno i niko nije mogao zamisliti da će se to ikada dogoditi - rekao je Derekov otac na sudu.

Dječaku Dereku Rosi određeno je pritvorsko zadržavanje bez mogućnosti kaucije, a prebačen je u pritvorski centar Metro Vest. Sada se suočava s optužbom za prvostepeno ubistvo, a suđenje će mu se voditi kao da je odrasla osoba. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.