UPUČENO PISMO MINISTRICI

Zabrinuti za njegovu sigurnost: Čileanski predsjednik snimljen kako noću odlazi nepoznatoj ženi

Gabriel Borić se o ovome nije oglasio

Borić nedavno prekinuo s partnericom. Ton Molina/Bloomberg

Z. K.

18.11.2023

Čileanski predsjednik hrvatskog podriekla Gabriel Borić nedavno je prekinuo s partnericom Irinom Karamanos, pisali su tamošnji mediji. Ubrzo se u javnosti pojavio niz snimki na kojima se vidi kako Borić noću navodno odlazi u jedan stan gdje se, čini se, sastaje s ženom čiji identitet nije poznat.

Traže odgovor

Zastupnik Andres Jouannet poslao je pismo ministrici unutrašnjih poslova i javne sigurnosti Karolini Tohi tražeći od nje odgovore - koliko je puta predsjednik posjetio navedeno mjesto, koliko je dugo ostao i jesu li bile poduzete sigurnosne mjere.

- Poznato je da je predsjednik Čilea noću u više navrata posjećivao mladu damu u stambenoj zgradi u kojoj očito nije bilo nikakvih sigurnosnih mjera koje su potrebne s obzirom na njegovo dostojanstvo i položaj. 

Predsjednika se može vidjeti kako ulazi na navedeno mjesto i izlazi iz njega, i to bez pratnje unutar objekta, a uobičajeno je da predsjednik treba imati stalnu pratnju. Koliko je puta predsjednik bio na tom mjestu i koliko je dugo ostao unutra - upitao je u pismu.

Usvojene mjere

- Je li osiguranje šefa države pregledalo objekt i okolno područje? Je li postojao tim koji je provjerio sigurnosne uvjete oko stana i unutar njega?

U slučaju da je predsjednik države prethodno već boravio na tome mjestu, koje su sigurnosne mjere usvojene - glasila su još neka od pitanja, prenose tamošnji mediji.

Borić se o ovome nije oglasio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.