I TO JE MOGUĆE

Paragvaj potpisao sporazum s izmišljenom državom

Došli su te izrazili želju da pomognu Paragvaju, predstavili su nekoliko projekata, poslušali smo ih i to je to, rekao je Arnaldo Kamoro

Potpisan memorandum o saradnji sa nepostojećom državom. Platforma X

H. J. I.

1.12.2023

Visoki dužnosnik Paragvaja smijenjen je jer je potpisao memorandum o saradnji kojim preporučuje uspostavu diplomatskih odnosa s državom koja ne postoji.

Navodni otok

Arnaldo Kamoro (Chamorro), sekretar kabineta u ministarstvu poljoprivrede, sam je u izjavi novinarima jučer rekao da je smijenjen jer je u oktobru potpisao sporazum s delegacijom "Sjedinjenih Država Kailase", navodnog otoka koji leži sjeverno od Južne Amerike.

- Došli su te izrazili želju da pomognu Paragvaju, predstavili su nekoliko projekata, poslušali smo ih i to je to - rekao je Kamoro i priznao da je nasamaren. Dvojicu "izaslanika" čak je nakratko primio i sam ministar poljoprivrede.

Prevario ih bjegunac iz Indije

Na memorandumu bivši sekretar kabineta čestita "uvaženom Nithjanandu Paramashivamu, suverenu Sjedinjenih Država Kailase, na njegovu doprinosu hinduizmu, humanizmu i Republici Paragvaj" i preporučuje "vladi Paragvaja da aktivno razmotri uspostavu diplomatskih odnosa sa Saveznim Državama Kailase i podupre njen prijem u međunarodne organizacije, među kojima i u Ujedinjene narode".

Paragvajski mediji otkrili su da je "suveren" iz Kailase zapravo državljanin Indije koji je u bijegu pred pravosuđem svoje domovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.