PLAŽA MELAKA

Horor u Meksiku: Ženu rastrgala ajkula dok je spašavala kćerku

Otkinula joj je nogu, čuje se kako užasnuti posmatrači viču dok su čekali da ekipe hitne pomoći stignu u subotu ujutro

Ženu rastrgala ajkula. Facebook (Fotografija ne prikazuje stvarne događaje)

H. J. I.

4.12.2023

Mlada majka preminula je od povrijeda koje je zadobila dok je očajnički pokušavala da spasi petogodišnju kćerku od ajkule.

Na užasavajućem snimku vide se posjetioci plaže Melake u meksičkoj državi Halisko kako iznose iz vode Mariju Fernandes Martinez Himenez (26) nakon napada ajkule.

Gubitak krvi

- Otkinula joj je nogu - čuje se kako užasnuti posmatrači viču dok su čekali da ekipe hitne pomoći stignu u subotu ujutro.

Mlada žena preminula je od velikog gubitka krvi uprkos brzoj reakciji spasilaca.

Lokalni mediji navode da je Marija pomogla kćerki da ode na bezbjedno tako što ju je stavila na plutajuću platformu nakon što je shvatila da se nalaze u opasnosti. Mama i kćerka plivale su dvadesetak metara od plaže na meksičkoj obali Pacifika.

- Naši službenici su sprovodili aktivnosti podrške tokom kupanja u zalivu kada su primili izvještaje o osobi koja ima problem da izađe iz mora. Кad su stigli do tog područja, zatekli su ženu bez znakova života i sa jednom amputiranom nogom, očigledno nakon napada ajkule - navode iz civilne zaštite opštine Sivatlan.

Plaža zatvorena

Mnogi posjetioci plaže su ostavljali cvijeće pored krsta podignutog na plaži na mjestu gdje je žena umrla.

Lokalne vlasti su iz predostrožnosti zatvorile plaže u Melaku i Bara de Navidadu za kupanje.

Nastradala žena je bivša studentica biologije mora na Univerzitetu u Gvadalahari. Napadi ajkula su relativno rijetki u Meksiku.

Mediji navode da je posljednji napad registrovan 2019. godine kad je američki ronilac preživio ujed ajkule za podlakticu u zalivu Magdalena, prenosi "b92".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.