ZATVOREN KERČKI MOST

Na Krimu odjekivale eksplozije, Rusija optužila Ukrajinu za pokušaj terorističkog napada

Kyiv Independent navodi kako je nejasno jesu li napadi rezultirali bilo kakvim žrtvama ili materijalnom štetom

Eksplozije na Krimu. Screenshot

S. S.

5.12.2023

Rusko ministarstvo odbrane kazalo je da je režim u Kijevu "pokušao sinoć izvesti teroristički napad uz korištenje bespilotnih letjelica i gađajući objekte na teritoriji Rusije."

- Spriječen je pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad korištenjem bespilotnih letjelica na objekte na ruskom teritoriju. Dežurne jedinice protivzračne odbrane uništile su 22 ukrajinske bespilotne letjelice i presrele još 13 iznad Azovskog mora te u zračnom prostoru iznad Republike Krim - navodi se u saopćenju.

Ranije tokom noći ruski dužnosnici su objavili kako se zatvara Krimski/Kerčki most, pozivajući one koji su ostali na mostu da "budu mirni i slijede upute". Krimski most, koji povezuje okupirani poluotok s ruskim kopnom, već je ranije bio meta ukrajinskih napada na Krimu.

Kyiv Independent navodi kako je nejasno jesu li napadi rezultirali bilo kakvim žrtvama ili materijalnom štetom. Brojni korisnici su na društvenim mrežama izvještavali o više glasnih eksplozija. Džejson Džej Smart (Jason Jay), dopisnik Kyiv Posta, podijelio je na X-u snimku na kojoj se navodno čuje eksplozija u Feodosiji, lučkom gradu na jugu Krima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.