VISOKI SUD U CIRIHU

Osuđen na šest godina zatvora: Pokušao da pregazi radnog kolegu iz BiH

U današnjoj presudi stoji da je tačna kvalifikacija djela pokušaj ubistva sa predumišljajem

Osuđen na šest godina zatvora. watson.ch

H. J. I.

5.12.2023

Državljanin Švicarske osuđen je danas na šest godina zatvora za pokušaj ubistva nakon što je Visoki sud u Cirihu odbacio žalbu okrivljenog koji je pokušao autom da pregazi radnog kolegu iz Bosne i Hercegovine.

Kako prenose mediji, on je prvobitno osuđen na kaznu od četiri godine i 10 mjeseci.

U svojoj žalbi ovaj 30-godišnjak je tražio maksimalno 14 mjeseci za nanošenje teških tjelesnih povreda, što je sud odbacio.

Sudija je u današnjoj presudi izjavila da je niža sudska instanca dosudila u skladu sa svim neophodnim elementima koji su utvrđeni tokom suđenja, što putem izjava svjedoka, što izvještajem Forenzičkog instituta u Cirihu. U današnjoj presudi stoji da je tačna kvalifikacija djela pokušaj ubistva sa predumišljajem.

Inače, sudski proces traje već godinama. Naime, sve se desilo decembra, 2019. godine kada su se Švicarac, srbijanskih korjena i državljanin BiH sukobili u podzemnoj garaži oko agresije u BiH. Švicarac je krenuo autom na državljanina BiH, koji je zadobio teže tjelesne povrede. Da stvar bude gora, njih dvojica su bile radne kolege i upravo su se vraćali sa kompanijske božićne proslave, prenose Nezavisne novine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.