SAOPĆILA POLICIJA

Uhapšen tinejdžer u Kaliforniji: Ubio roditelje, teško povrijedio sestru

Identitet osumnjičenog nije saopćen jer je maloljetan

Policija na mjestu ubistva. ABC News

Z. K.

30.12.2023

Američka policija uhapsila je 14-godišnjeg dječaka zbog sumnje da je ubio roditelje i pokušao da ubije 11-godišnju sestru u njihovoj kući u ruralnoj oblasti okruga Fresno u Kaliforniji, saopćile su vlasti.

Prijava o provali i napadu

Policija je, kada je stigla nakon prijave o provali i napadu, pronašla mrtve roditelje tinejdžera i teško povrijeđenu sestru, izjavio je šerif Džon Zanoni (John).

On je rekao da je nepovrijeđeni sedmogodišnjak zbrinut kod rođaka, a da se osumnjičeni tinejdžer nalazi u ustanovi za maloljetnike zbog optužbi za ubistvo i pokušaj ubistva, prenosi NBC news.

Osumnjičeni tinejdžer je tvrdio da je neko provalio u njihovu kuću i napao članove porodice, ali su detektivi otkrili nedosljednosti u njegovoj priči, pa je on priveden, naveo je šerif.

- On je izmislio priču o provali - rekao je Zanoni, dodajući da je dječak zadobio nekoliko posjekotina, ali da nema naznaka da je sam sebi naneo povrede.

Motiv napada nepoznat

Identitet osumnjičenog nije saopćen jer je maloljetan. Motiv napada još nije poznat, a uzrok smrti 37-godišnjih roditelja tinejdžera se utvrđuje. Vlasti nisu saopćile koja je vrsta oružja korištena u napadu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.