ZA NOVOGODIŠNJU NOĆ

Pronađeni u Njemačkoj: Stefanu vraćaju djecu koju je otela bivša supruga Kristina

Mali Teodor i Klara u suzama ušli u automobil

Kristina Blok. Platforma X

H. J. I.

6.1.2024

Mali Teodor (10) i njegova sestra Klara (13), koji su oteti u novogodišnjoj noći u Danskoj bit će vraćeni svom ocu Stefanu.

Njihova majka, bogata nasljednica Kristina Blok, koja je najvjerovatnije i organizovala otmicu, morala je sinoć Stefanovim advokatima da preda djecu, pošto su došli sa nalogom suda da djeca odmah budu vraćena ocu, jer je, kako se navodi, to u njihovom najboljem interesu.

Bitka za starateljstvo

Klara i Teodor su posljednjih godina živjeli sa ocem u Danskoj, a majci je od 2021. godine Stefan bio zabranio da ih viđa. Već više godina bivši supružnici, koji imaju četvoro djece, vode bitku za starateljstvo, a Kristina je, kako se vjeruje, odlučila da u novogodišnjoj noći stvar uzme u svoje ruke.

Naime, dok je Stefan sa djecom sjedio u jednom restoranu čekajući novogodišnji vatromet, otmičari su upali u objekat, njega savladali, a djecu su ubacili u automobile i nestali. Ubrzo se saznalo da su kod majke u Njemačkoj.

Tačnije, u njenom domu u Hamburgu su od 3. januara.

Djecu morala vratiti ocu

Međutim, sada je viši regionalni sud u Hamburgu donio rješenje da Kristina mora djecu da vrati ocu.

U petak su advokati njenog bivšeg supruga došli do vile u kojoj Kristina živi sa novim partnerom i Stefanovom i njenom kćerkom Gretom (15) i donijeli su rješenje u kojem se navodi da djeca odmah moraju da budu vraćena ocu.

Klara i Teodor su, kako piše Bild, majčinu kuću napustila u suzama, čvrsto držeći ruku advokata koji će ih vratiti ocu.

Sud vjeruje da je "vraćanje djece ocu u ovom trenutku u najboljem interesu djece", pošto je Stefan bio "sav njihov svijet" više od dvije godine, ali i zbog toga što su "izmješteni iz svog okruženja pod veoma stresnim okolnostima".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.