BIVŠI PREDSJEDNIK SAD

Evo kako je reagirao Bil Klinton na upit šta misli o optužbama da je povezan s Epstinom

Njegovo lice je reklo sve, stoji u jednom komentaru na X

Klinton se samo zagonetno nasmiješio. Twitter

Z. K.

9.1.2024

Bil Klinton (Bill Clinton), bivši predsjednik SAD, viđen je u posjeti San Miguel de Allendeu, gradu u središnjoj meksičkoj državi Guanajuato, i to nekoliko sati prije nego što je javnost saznala za kontroverznu listu posjetitelja zloglasnog otoka Džefrija Epstina (Jeffrey Epstein).

Kontroverzna lista

Naime, 77-godišnji bivši predsjednik SAD bezbrižno je šetao gradom, pio kafu i pozdravljao prolaznike, a gradonačelnik Maurisijo Treho Pureko (Mauricio Trejo Pureco) podijelio je Klintonovu fotografiju s ulica San Miguel de Allendeua na X-u.

Prema posljednjim saznanjima, Johane Sjoberg (Johanna), svjedokinja u sudskom procesu povezanom s Epstinom, rekla je tokom svjedočenja da joj je Epstin jednom prilikom rekao da Klinton voli "mlade djevojke".

S druge strane, kada je Epstin 2019. optužen za trgovanje ljudima u svrhu seksualnog iskorištavanja, Klinton je rekao da o tim zločinima ne zna ništa, a njegov je portparol Angel Urena Business Insideru u srijedu rekao da se otad do danas u tom smislu ništa nije promijenilo.

U međuvremenu je isplivala i snimka Klintona koja je ubrzo preplavila društvene mreže. Par sati prije nego što je kontroverzna lista izašla u javnost, Klinton je upitan šta misli o optužbama da je povezan s Epstinom. Na postavljeno pitanje, Klinton se samo zagonetno nasmiješio i produžio dalje.

Bivši je predsjednik SAD nastavio potpisivati autograme i nije se obazirao na prethodno postavljeno pitanje.

Brojni komentari

- Njegovo lice je reklo sve - stoji u jednom komentaru na X-u.

- Bil Klinton je serijski silovatelj koji je također upleten u Epstin lanac pedofilije. Hilari Klinton (Hillary), žena koja je ponosno udana za njega i koja ga brani do danas, koristila je izraelski lobi za promicanje propagande zločina masovnog silovanja. Nemaju srama - piše u komentaru ispod videa.

- Smješka se jer zna da će se izvući - napisao je još jedan korisnik X-a, dok su neki podsjetili i na skandal iz devedesetih, spominjajući kako se "izvukao iz sra*** s Monikom Levinski (Monica Lewinsky), a sada će se i s ovim".

Dodatno, nazvali su ga "višestrukim prijestupnikom".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.