LOJD OSTIN

Američki ministar odbrane je ozbiljno bolestan: Otkriveno zašto je bio u bolnici

Kako prenose američki mediji, o njegovoj hospitalizaciji nisu bili obaviješteni članovi Kongresa, visoki zvaničnici, Bajden, čak ni njegova zamjenica

Ostin: Vratio se kući. AP

E. Ć.

9.1.2024

Američki ministar odbrane Lojd Ostin (Llyod Austin) nedavno je hospitalizovan, a sada je otkriveno da se liječi od raka prostate.

Kod Ostina je rak otkriven početkom prošle godine, a kak se navodi u saopštenju vojnog medicinskog centra Volter Rid, on je podvrgnut "minimalno intenzivnoj hirurškoj proceduri" 22. decembra.

- Bio je pod opštom anestezijom tokom ove procedure. Sekretar Ostin se bez problema oporavio od operacije i vratio se kući sljedećeg jutra. Rak prostate mu je rano otkriven, a prognoza je odlična - saopšteno je iz vojnog medicinskog centra Volter Rid.

Podsjećamo, prije neko dana Pentagon je izvijestio kako je Lojd Ostin u bolnici, ali nije bilo poznato više detalja.

Kako prenose američki mediji, o njegovoj hospitalizaciji nisu bili obaviješteni članovi Kongresa, visoki zvaničnici, predsjednik Džo Bajden (Joe Biden), pa čak ni njegova zamjenica Ketlin Hiks (Kaathlen Hicks) koja je preuzela funkciju ministra dok se Ostin nalazi u bolnici.

Ministar odbrane SAD se u međuvremenu oglasio i pohvalio osoblje Nacionalnog vojnog medicinskog centra, te naveo da se raduje povratku u Oktagon.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.