PRONAĐENE U STANU

U Kijevu pronađene mrtve bivša zamjenica ukrajinskog tužioca i njena kćerka

Tijela su prebačena na sudsko-medicinsko vještačenje kako bi se utvrdili točni uzroci smrti

Kolinko bila bolesna. Varta1.com

Z. K.

10.1.2024

Bivša zamjenica ukrajinskog glavnog tužioca Olga Kolinko i njena kćerka Jaroslava pronađene su mrtve u Kijevu. Tijela dvije ženske osobe bez znakova nasilne smrti pronađena su u različitim stanovima, piše novinska agencija Interfax, pozivajući se na izvore iz policije.

Različito vrijeme

Oba stana su bila zaključana iznutra, a pretpostavlja se da su žene preminule u različito vrijeme. Prema prvim informacijama, majka je umrla prije dva mjeseca, a kćerka prije otprilike tri sedmice. Tijela su prebačena na sudsko-medicinsko vještačenje kako bi se utvrdili točni uzroci smrti i donijela odluka o daljnjem postupanju.

Tijelo 71-godišnje Olge pronađeno je danas, kada su policajci razvalili vrata jer su se susjedi žalili kako iz stana curi voda, a niko od vlasnika ne otvara vrata. Poznato je kako je Olga već dugi niz godina bila teško bolesna, zbog čega nije izlazila iz stana.

O njoj se brinula kćerka

O njoj se brinula upravo kćerka koja je pronađena u obližnjem stanu. Inače, Olga je bila zamjenica glavnog tužica Ukrajine u dva navrata: 1993.-2000. i 2003.-2005. Također, od 2001. do 2003. predvodila je Odbor za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije tokom mandata predsjednika Leonida Kučme, piše Ukrajinska Pravda. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.