OGLASILI SE

Hezbolah: SAD je partner u tragedijama i masakrima koje je počinio cionistički neprijatelj u Gazi

Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija pokrenule su napade iz zraka i s mora na vojne ciljeve Huta u Jemenu

Američka vojska pokrenula napade na više ciljeva u Jemenu. Anarchist Federation

Z. K.

12.1.2024

Hezbolah libanska militantna organizacija danas je saopćila da osuđuje američko-britanski napad na "bratski Jemen", dodajući da "američka agresija još jednom potvrđuje da je SAD puni partner u tragedijama i masakrima koje je počinio cionistički neprijatelj u Gazi i regiji“.

Podrška Palestini

- Dok pozdravljamo jemensku vojsku i časno vodstvo, potvrđujemo da ova agresija neće oslabiti plemeniti Jemen, već će ga učiniti odlučnijim da se suprotstavi ofanzivi, brani se i nastavi putem podrške palestinski narod i njihovu pravu stvar - zaključio je Hezbolah.

Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija pokrenule su napade iz zraka i s mora na vojne ciljeve Huta u Jemenu kao odgovor na napade grupe na brodove u Crvenom moru u znak podrške Gazi.

Gađati brodove

Portparol jemenskih Huta rekao je danas da nema opravdanja za američko-britanski napad na Jemen i da će grupa koju podržava Iran nastaviti gađati brodove koji idu prema Izraelu. 

Portparol iranskog ministarstva vanjskih poslova Naser Kanani (Nasser Kanaani) kazao je u izjavi danas da Iran oštro osuđuje američko-britanski napad na jemenske Hute.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.