ISTRAGA TUŽILAŠTVA GRČKE

Ko je ubio pripadnike grčke mafije: Jedan od osumnjičenih u pritvoru u Crnoj Gori

Među sedam osumnjičenih su i dvojica etničkih Grka iz zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza koji su uhapšeni 17. januara

Ubijeni pripadnici grčke mafije. Platforma X

E. Ć.

20.1.2024

Tužilaštvo u Grčkoj jučer je podnijelo krivičnu prijavu protiv dvije osobe osumnjičene za ubistva pripadnika grčke mafije, tvrdi "Balkan Insight".

Inače, za ubistva Janisa Skafturosa iz 2022. i Vasilisa Rubetisa iz 2023. godine, koji su, kako navodi taj portal, važili za vodeće članove grčke mafije, sumnjiči se sedam osoba, a jedan od osumnjičenih je u pritvoru u Crnoj Gori.

Među sedam osumnjičenih su i dvojica etničkih Grka iz zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza koji su uhapšeni 17. januara. Još jedan osumnjičeni je priveden u Larisi.

Također, izdat je nalog za hapšenje još dvije osobe, iz Gruzije i Uzbekistana, koje su pobjegle u inostranstvo. Još jedno lice se traži u Grčkoj, a jedno je u pritvoru u Crnoj Gori.

Prema pisanju "Balkan Insight", grčka policija je rekla da je osoba koja se nalazi u pritvoru u Crnoj Gori muškarac albanskog porijekla Pajo Džonatan (25). 

Džonatana je 14. oktobra 2023. uhapsila crnogorska policija na graničnom prelazu Sukobin prilikom pokušaja da napusti Crnu Goru. On se tereti za kriminalno udruživanje u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija, kao i falsifikovanje isprave.

Prilikom pokušaja napuštanja Crne Gore koristio je lažni grčki pasoš na ime Papas Vasile. Crnogorske vlasti sumnjiče njega i dvojicu državljana Jermenije, Armena Martirosjana i Artjoma Mnacakanjana da su pripremali ubistvo u Budvi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.