NJUJORK

Na aerodromu JFK među smrznutim kozicama pronašli 18 kilograma kokaina

Zakari Skot je američki državljanin s boravištem u Gvajani, a carinski službenici su ga nasumično odabrali za dodatnu pretragu

Sveukupna težina kokaina iznosila je 18.45 kilograma. Platforma X

H. J. I.

21.1.2024

Djelatnici američke carinske službe u njujorškom aerodromu "John F. Kennedy" uhapsili su u petak 22-godišnjeg krijumčara koji je pokušao prokrijumčariti više od 18 kilograma kokaina skrivenog u paketima velikih smrznutih kozica.

Zakari Skot (Zacharie Scott) je američki državljanin s boravištem u Gvajani, a carinski službenici su ga nasumično odabrali za dodatnu pretragu nakon što je došao letom iz ove južnoameričke države. Pregledavajući Skotovu prtljagu, policajci su pronašli razbacanu odjeću i više paketa smrznutih velikih kozica. 

Nakon što su razrezali zapakirane morske delicije, otkrili su komade bijelog praha za koji je kasnije utvrđeno da je kokain, stoji u sudskim dokumentima. Sveukupna težina kokaina iznosila je 18.45 kilograma.

Kada su službenici Odjela domovinske sigurnosti uhapsili Skota, on je navodno izjavio da je "znao da je pogrešno unositi pakete u Sjedinjene Države", istražiteljima je rekao da mu je za ovaj krijumčarski posao trebalo biti isplaćeno između 5.000 i 6.000 dolara. Ako ga proglase krivim, Skotu prijeti kazna do 20 godina zatvora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.