PREDSJEDNIK UKRAJINE

Zelenski objavio fotografije ukrajinskih vojnika u borbi i poručio: "Vi ste temelj naše snage"

Brojne fotografije prikazuju vojnike u trenucima borbe, a prvi čovjek Ukrajine je rekao kako se na njima vide svi oni koji su u borbi

Ukrajinski vojnici. Ured predsjednika Ukrajine

N. H.

28.1.2024

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je na društvenim mrežama fotografije ukrajinskih vojnika s prve linije, uz to poslavši poruku da su oni najveća snaga države.

Brojne fotografije prikazuju vojnike u trenucima borbe, a prvi čovjek Ukrajine je rekao kako se na njima vide svi oni koji su u borbi.

- Svi koji pomažu, rade, volontiraju, treniraju i spašavaju povrijeđene. Izuzetno sam zahvalan svakome od njih zbog toga što su temelj naše ukrajinske snage - poručio je Zelenski.

Zelenski se oglasio i nešto ranije te je izjavio kako zvaničnici Ukrajine obavljaju niz razgovora s partnerima o brojim pitanjima.

- Uprkos brojnim izazovima i preprekama, Ukrajina je uspjela zadržati međunarodnu pažnju i ojačati otpornost zemlje. Svijet obraća pažnju na one koji su hrabri i izdržljivi. Zahvalan sam svima koji stoje uz Ukrajinu, kao i onima koji se bore i rade za našu zemlju, našu nezavisnost i naš narod - naglasio je Zelenski.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.