NESVAKIDAŠNJI INCIDENT

Mislili su da može proći: Airbus A320 u Indiji ostao zaglavljen ispod podvožnjaka

Ovo nije jedini avion koji je imao blizak susret sa mostovskim konstrukcijama u Indiji

Airbus A320 zapeo ispod nadvožnjaka. Screenshot

E. Ć.

1.2.2024

Airbus A320, avion koji je koristila kompanija Air Indija do 2021. godine, ostao je zaglavljen ispod podvožnjaka.

Avion, koji je kupila privatna kompanija u namjeri da ga pretvori u restoran, trebao je biti prevezen iz Mumbaja u provinciju Asam, ali se prilikom transporta zaglavio.

Ovaj nesvakidašnji incident dogodio se u gradu Motihari 29. decembra. Zbog ovog incidenta bile su izazvane velike gužve na svakako prometnoj saobraćajnici.

Kako bi izvukao zaglavljeni avion, kamiondžija je ispuhao gume na prikolici i time za nekoliko centimetara spustio A320. Nakon što je avion konačno prošao ispod podvožnjaka, a pneumatici na kamionu ponovo bili napuhani, Airbus A320 je nastavio put ka Asamu, prenio je "Simple Flying" pozivajući se na "Mint".

Inače, ovo nije jedini avion koji je imao blizak susret sa mostovskim konstrukcijama u Indiji. U protekle tri godoine dogodila su se još dva slična incidenta.

Tokom 2021. i 2022. godine dvije nekadašnje letjelice Air Indije su tokom drumskog transporta ostale zaglavljene ispod podvožnjaka. I tada, baš kao i ovom prilikom, agencije za transport nisu pravilno izračunale visinu letjelica, kamiona i podvožnjaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.