ANTALIJA

Lavrov i Fidan razgovarali o Bliskom istoku, sjevernoj Africi i crnomorskoj regiji

Lavrov je razgovarao o "ključnim aspektima međunarodne agende, uključujući situaciju na Bliskom istoku, sjevernoj Africi i crnomorskoj regiji

Foruma diplomatije u Antaliji. Anadolija

FENA

1.3.2024

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov i njegov turski kolega Hakan Fidan razgovarali su o dešavanjima na Bliskom istoku, sjevernoj Africi i crnomorskoj regiji na marginama Foruma diplomatije u Antaliji, navodi se u saopćenju ruskog ministarstva vanjskih poslova objavljenom u petak.

Lavrov je razgovarao o "ključnim aspektima međunarodne agende, uključujući situaciju na Bliskom istoku, sjevernoj Africi i crnomorskoj regiji na sastanku s ministrom vanjskih poslova Republike Turske [Hakanom] Fidanom", saopćeno je iz ministarstva.

Dvojica visokih diplomata također su sinhronizirali sagledavanje gorućih pitanja političkog dijaloga između Rusije i Turske, i bilateralne trgovinsko-ekonomske saradnje, saopćilo je rusko ministarstvo.

Lavrov i Fidan posljednji put su se sastali na marginama sastanka ministara vanjskih poslova G20 u Rio de Žaneiro, prenosi TASS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.