DODATNA ISPORUKA

Avioni SAD i Jordana dostavili humanitarnu pomoć na sjeveru Gaze

SAD su u subotu saopštile da su izvele prvu isporuku humanitarne pomoći u Gazu, s više od 30.000 obroka padobranom iz vojnih aviona

Humanitarna pomoć za Gazu. Anadolija

Anadolija

7.3.2024

Sjedinjene Američke Države (SAD) i Jordan izveli su u četvrtak dodatno isporuku humanitarne pomoći vazdušnim putem u Pojas Gaze.

- Centralna komanda SAD-a i Kraljevsko jordansko ratno vazduhoplovstvo izveli su kombinovano ispuštanje humanitarne pomoći u sjevernu Gazu u 15.20 po lokalnom vremenu kako bi pružili bitnu pomoć civilima u Gazi pogođenim sukobom koji je u toku - objavila je američka Centralna komanda (CENTCOM) na društvenoj mreži X.

Zajednička operacija uključivala je avione američkog ratnog vazduhoplovstva i jordanske C-130, te vojnike američke vojske specijalizovane za vazdušnu dostavu američke humanitarne pomoći.

- Američki C-130 ispustili su više od 38.000 obroka, pružajući spasonosnu humanitarnu pomoć u sjevernoj Gazi, kako bi omogućili civilima pristup ključnoj pomoći - navodi se u objavi, dodajući da to doprinosi nastojanju SAD i partnerske nacije da ublaži ljudsku patnju.

SAD su u subotu saopštile da su izvele prvu isporuku humanitarne pomoći u Gazu, s više od 30.000 obroka padobranom iz vojnih aviona, uz dodatno ispuštanje humanitarne pomoći u utorak putem zajedničke operacije s Jordanom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.