MITING U MARDINU

Erdoan: Turska je među zemljama koje su dale najveću podršku Palestini i najoštriju reakciju spram Izraela

Dodao je da je Turska brodovima i avionima otpremila više od 40 hiljada tona humanitarne pomoći u Pojas Gaze

Redžep Tajip Erdoan. Anadolija

Anadolija

13.3.2024

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) izjavio je da je palestinski narod svjedok snažne podrške koju Turska pruža palestinskoj borbi, javlja Anadolija.

Erdogan je na mitingu u Mardinu istakao da i ovaj ramazan muslimani provode tužni zbog brojnih sukoba.

- Nažalost, bol, drama i nestabilnost vladaju svuda oko nas. Naš susjed Sirija žudi za mirom i spokojem već 13 godina. Etničke i sektaške tenzije se nastavljaju u našem drugom susjedu Iraku. Krvavi rat između Rusije i Ukrajine je ušao u treću godinu. Uz ovo sve od oktobra su dodani i brutalni napadi terorističke države Izrael na Gazu - rekao je Erdoan.

Istakao je da je Turska jedna od zemalja koje su od prvog dana dale najveću podršku Palestini i najoštriju reakciju naspram Izraela.

Dodao je da je Turska brodovima i avionima otpremila više od 40 hiljada tona humanitarne pomoći u Pojas Gaze.

Predsjednik Erdoan je također podsjetio da su u Turskoj na liječenje doveli više od 900 oboljelih od raka i ranjenih Palestinaca sa njihovim porodicama.

- Svjedok snažne turske podrške palestinskoj borbi su naša palestinska braća. Iako neki od neznalica među nama ne znaju, potlačeni narod Gaze vrlo dobro poznaje ispravan i pronicljiv stav Tajipa Erdoana. Nismo mi otkrili ovu borbu naše palestinske braće za prava i pravdu 7. oktobra. Mi smo u ovoj borbi od naše mladosti“, poručio je Erdoan.

Erdoan je izjavio da je branio Palestinu i podržavao palestinsku stvar u svakoj fazi svog poluvjekovnog političkog života.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.