"IDITE I RADITE"

Zaharova zaprijetila britanskom ambasadoru: Da li je Kejt Midlton pokazana svijetu?

Pažljivo vodimo evidenciju o pokušajima miješanja u ruske predsjedničke izbore - kazala je Zaharova

AP

D. H.

16.3.2024

Portparolka ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova zaprijetila je britanskom ambasadoru u Moskvi pozivom u rusku diplomatsku službu zbog objavljivanja saopštenja o nepostojanju "pravnih osnova" u Ruskoj Federaciji za održavanje ruskih predsjedničkih izbora na Krimu i novim regionima.

Vodimo evidenciju

- Pažljivo vodimo evidenciju o pokušajima miješanja u ruske predsjedničke izbore... Imam sljedeće pitanje za britansku ambasadu: da li je vaš ambasador skoro bio na Smolenskom trgu? Ne predstavlja nam zadovoljstvo da ga vidimo, ali možemo ga pozvati preventivno ako ovo ne prestane", napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu, prenosi RIA Novosti.

Ona je naglasila da o tome kome pripadaju određene teritorije odlučuju stanovnici Ruske Federacije, a ne Londona.

Rezultati referenduma

A takav izbor, istakla je, već je napravljen, o čemu svjedoče i rezultati referenduma.

- Savjet britanskoj diplomatiji – preuzmite međunarodno pravno rješenje za problem Malvinskih (Foklandskih) ostrva. Inače, da li su lažne fotografije kraljevske ličnosti koje distribuira Bakingemska palata već osuđene u Dauning stritu kao primjer eklatantnog dezinformisanja? Da li je Kejt Midlton pokazana svijetu? Skripaljovi nisu pronađeni? Idite i radite - poručila je Zaharova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.