DJEVOJČICA UBIJENA

Rusija tvrdi da je oborila više od 35 ukrajinskih dronova u osam regiona

U ukrajinskom granatiranju stambene zgrade u gradu Belgorodu ubijena je šesnaestogodišnja djevojčica, a njen otac povrijeđen, objavio je Gladkov

Bespilotne letjelice. Fena

Anadolija

17.3.2024

Rusija je u nedjelju objavila da je oborila više od 35 ukrajinskih bespilotnih letjelica tokom noći i ujutro u osam regija, prema podacima Ministarstva odbrane, javlja Anadolija.

Ministarstvo je saopćilo da je protivvazdušna odbrana zemlje presrela i uništila dronove iznad regiona Moskve, Belgoroda, Kaluge, Orjola, Rostova, Jaroslavlja, Kurska i Krasnodara.

Ministarstvo je naknadno saopćilo i da je ruska protivvazdušna odbrana presrela i 12 projektila iznad Belgorodske oblasti, koja se graniči sa Ukrajinom, kao i jedan dron iznad moskovske oblasti.

- Šesnaestogodišnja djevojčica je ubijena, a njen otac povrijeđen u ukrajinskom granatiranju stambene zgrade u gradu Belgorod - objavio je na Telegramu guverner regiona Vjačeslav Gladkov.

U Krasnodarskom kraju, rafinerija nafte se zapalila prilikom napada ukrajinske bespilotne letjelice, naveo je operativni štab regiona. Dodaje se da je tokom napada oboreno nekoliko ukrajinskih dronova, od kojih je jedan pao na rafineriju.

Ruska Federalna agencija za vazdušni saobraćaj saopštila je da su uvedena ograničenja na moskovskim aerodromima Vnukovo, Domodedovo i Žukovski, koja su kasnije ukinuta.

Ukrajinske vlasti još nisu komentarisale ove tvrdnje.​​​​​

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.