FLORIDA

Tinejdžer na plaži mahao pištoljem pa bježao od policije: Sudit će mu se kao odraslom

Na snimkama s kamera na uniformama policajaca vidi se kako službenici nailaze na tučnjavu oko koje se stvorila gužva

Bijeg od policije. YouTube

Z. K.

18.3.2024

Tinejdžer je na plaži na Floridi punoj posjetitelja mahao pištoljem, a zatim se suprotstavio policajcima koji su ga otjerali u okean. Incident se dogodio u četvrtak poslijepodne u New Smyrna Beachu, piše NBC News.

Na snimkama s kamera na uniformama policajaca vidi se kako službenici nailaze na tučnjavu oko koje se stvorila gužva. Iz gomile se zatim pojavio tinejdžer s pištoljem i torbom. Policija je pojurila za njim i govorila mu da baci oružje, na što je on odjurio u okean. Policija ga je na kraju, nakon nekih pet minuta, nagovorila da baci pištolj, podigne ruke i izađe iz vode.

U torbi su pronašli 20 manjih vrećica marihuane. Državni tužitelj R.J. Larizza je kazao da tinejdžer u pitanju ima 16 godina. 

Šerifov ured je saopćio kako je 16-godišnjak uhapšen i prijavljen zbog sumnje na teški napad na policiju, posjedovanje vatrenog oružja, nepropisno pokazivanje vatrenog oružja, počinjenje kaznenog djela drugog stepena oružjem, manipuliranje dokazima i posjedovanje marihuane.

- 16-godišnjak je tokom proljetnih praznika donio drogu i pištolj u okrug Volusia. Sada se mora suočiti s posljedicama svog ponašanja. Sudit će mu se kao odraslome - kazao je Larizza.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.