POJAS GAZE

Nakon povlačenja izraelske vojske iz bolnice Shifa: Palestinci pod ruševinama traže članove porodica

Izraelske snage povukle su se iz bolnice Shifa, najvećeg zdravstvenog kompleksa u Pojasu Gaze, kojeg su 14 dana držale pod opsadom i kontrolom

Nakon povlačenja izraelske vojske iz bolnice Shifa. Anadolija

Anadolija

11.4.2024

Nakon povlačenja izraelske vojske iz bolnice Shifa, koja se nalazi na zapadu grada Gaze, Palestinci nastavljaju da traže članove porodica i prijatelje pod ruševinama zgrada, javlja Anadolija.

Izraelske snage povukle su se iz bolnice Shifa, najvećeg zdravstvenog kompleksa u Pojasu Gaze, kojeg su 14 dana držale pod opsadom i kontrolom.

Uništili su bolnicu i okolne zgrade, a iza sebe su ostavili desetke mrtvih. Palestinci pokušavaju izvući svoju djecu i rodbinu ispod ruševina srušenih kuća oko bolnice.

Al-Shifa, do skoro najveća bolnica u Pojasu Gaze, ostala je u ruševinama poslije dvosedmične opsade izraelske vojske.

Izraelska vojska je u ranim satima 18. marta upala u bolnicu Shifa, koja se nalazi na zapadu grada Gaze, gdje se sklonilo više od 7.000 bolesnih i raseljenih Palestinaca i opkolila kompleks u kojem su se sklonili Palestinci.

Vlada u Gazi objavila je da su izraelske snage ubile više od 400 Palestinaca u bolnici Shifa i njenoj okolici, zatvorile više od 900 i uništile 1.050 kuća.

Izraelska vojska je tvrdila da je ubila 200 Palestinaca i pritvorila više od 500 u raciji koja je trajala dvije sedmice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.