NIJE OTRIVEN IDENTITET

Meksička policija istražuje muškarca kao mogućeg serijskog ubicu

Tužilac nije otkrio koliko je kompleta kostiju ili ličnih karata pronađeno, ali lokalni mediji prenose brojke od sedam do čak 20 mogućih žrtava

20 mogućih žrtava / Ilustracija. AP

Anadolija

20.4.2024

Policija Meksiko Sitija saopštila je kasno u petak da istražuje osumnjičenog za ubistvo kao mogućeg serijskog ubicu nakon što su kosti, pila, krv i lične karte nestalih žena pronađene u sobama koje je unajmio.

Tužioci u Meksiko Sitiju nisu otkrili identitet osumnjičenog, ali su rekli da je zadržan na suđenju pod optužbom za ubistvo i pokušaj ubistva dviju žena.

Optužnice su podignute nakon napada u utorak u kojem je osumnjičeni čekao da žena nakratko napusti svoj stan. Zatim je ušao i seksualno zlostavljao i zadavio njenu 17-godišnju kćer.

Majka se vratila i vidjela ga kako odlazi, ali ju je prerezao po vratu i pobjegao. Majka je preživjela, ali njena kćerka nije. Budući da je osumnjičeni živio u blizini mjesta zločina, brzo je identifikovan i uhvaćen. U skladu s meksičkim zakonom, policija ga je identificirala samo po imenu, Migel.

- Kada su istražitelji izvršili pretres stana koji je unajmio u blizini, pronašli su šokantne dokaze koji jasno ukazuju na mogućeg serijskog ubicu žena - rekao je gradski tužilac Ulises Lara. Detektivi su prilikom pretresa stana pronašli "biološki materijal" - mrlje od krvi, kosti, pila, mobilni telefoni i nestale lične karte žena.

- Pronašli su i niz bilježnica koje bi mogle otkriti više o djelima koje je Migel počinio protiv svojih žrtava - rekao je Lara.

Tužilac nije otkrio koliko je kompleta kostiju ili ličnih karata pronađeno, ali lokalni mediji prenose brojke od sedam do čak 20 mogućih žrtava.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.