TURSKI PREDSJEDNIK

Erdoan: "Dok su vođe bosanskih Srba Karadžić i Mladić vršili pokolje u Bosni, više evropskih zemalja je stajalo iza njih, nisu računali da će za sve jednom odgovarati"

Dotakao se i premijera Izraela Benjamina Netanjahua, za kojeg je kazao da će "on i saučesnici u genocidu odgovarati za svaku kap krvi koju su prolili"

Redžep Tajip Erdoan. Platforma X

N. H.

15.5.2024

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) govorio je o nastajanju Izraela u svom posljednjem govoru, a tom prilikom dotakao se i genocida u Bosni i Hercegovini. 

-  Tugu Nakbe osjećamo jednako kao i Palestinci, koji će se prije ili kasnije vratiti svojim domovima. Dok je u Bosni, u Srebrenici provođen genocid, svijet je nijemo posmatrao - kazao je Erdoan. 

Dotakao se i premijera Izraela Benjamina Netanjahua (Netanyahu), za kojeg je kazao da će "on i saučesnici u genocidu odgovarati za svaku kap krvi koju su prolili".

Uporedio ga je s ratnim zločincima Radovanom Karadžićem i Ratkom Mladićem. 

- Dok su vođe bosanskih Srba Karadžić i Mladić vršili pokolje u Bosni, više evropskih zemalja je stajalo iza njih, nisu računali da će jednom za sve odgovarati - kazao je Erdoan. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.