BRUTALNA OFANZIVA IZRAELA

Nakon povlačenja izraelske vojske iz dijelova grada Gaze pronađeno 14 tijela

Izvučeni s puteva i iz ruševina uništenih kuća u području Tal al-Hava u gradu Gazi

Više od 82.600 Palestinaca je povrijeđeno. AP

Anadolija

4.6.2024

Medicinski timovi su u utorak izvukli tijela 14 Palestinaca nakon što su se izraelska vojna vozila povukla iz jugoistočnih dijelova grada Gaze, javlja Anadolija.

Prema riječima očevidaca, timovi Civilne zaštite izvukli su 14 tijela s puteva i iz ruševina uništenih kuća u području Tal al-Hava u gradu Gazi.

- Izraelska vatra i granatiranje tog područja ometali su timove da pronađu još tijela - dodali su očevici.

Civilna zaštita saopštila je u međuvremenu da su njeni timovi izvukli tri tijela ispod ruševina uništene kuće porodice Gabajen u četvrti Al-Daraj.

U nastavku izraelskih vazdušnih napada i artiljerijskog granatiranja Pojasa Gaze više Palestinaca je ubijeno i povrijeđeno, uz razaranja u stambenim područjima.

Izrael nastavlja brutalnu ofanzivu na Pojas Gaze nakon napada Hamasa 7. oktobra uprkos rezoluciji Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija kojom se zahtijeva hitan prekid vatre.

Više od 36.500 Palestinaca je od tada ubijeno u Gazi, velika većina su žene i djeca, a više od 82.600 je povrijeđeno, prema lokalnim zdravstvenim vlastima.

Izrael je optužen za genocid pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ), koji je najnovijom presudom Tel Avivu naložio da odmah obustavi operaciju u Rafahu, gdje je više od milion Palestinaca potražilo utočište od rata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.