ČETIRI ZRAČNA NAPADA

Jemenski Huti tvrde da su SAD i Velika Britanija izveli nove zračne napade na Hudeydah

Hudaydah se smatra jednom od najvažnijih provincija Jemena, jer ima dugu obalu, kao i međunarodni aerodrom i tri velike luke

Firstpost

Anadolija

prije 5 dana

Jemenski pokret Huti saopćio je da su njegove snage da su Sjedinjene Američke Države (SAD) i Velika Britanija izvele četiri zračna napada na zapadnu jemensku provinciju Hudaydah, javlja Anadolija.

U vijestima televizijskog kanala al-Mesirah, povezanog s Husima, navedeno je da su SAD i Velika Britanija gađale okrug Al-Luhayye u Hudaydahu.

U vijestima nisu navedeni drugi detalji o napadu.

Hudaydah se smatra jednom od najvažnijih provincija Jemena, jer ima dugu obalu, kao i međunarodni aerodrom i tri velike luke.

Huti gađaju teretne brodove u Crvenom moru koji su na neki način povezani s Izraelom, a sve to su kazali da rade u znak solidarnosti s Pojasom Gaze u kojem je od 7. oktobra u izraelskim napadima ubijeno više od 37.100 ljudi ubijeno.

Uz eskalaciju tenzija zbog zračnih napada SAD-a i Velike Britanije na položaje pokreta Husi u Jemenu, grupa je poručila da sve američke i britanske brodove također vidi kao legitimne vojne mete.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.