GABRIEL ATAL

Oglasio se premijer Francuske: Imamo moralnu dužnost da spriječimo ono najgore

Atal je ponovio kako građani Francuske ne bi trebali glasati za desnicu

Gabriel Atal. AP

N. H.

prije 2 dana

Gabriel Atal (Attal), premijer Francuske, obratio se naciji nakon prvog kruga parlamentarnih izbora i rekao kako ovo nije bila noć kao druge, te se zahvalio onim koji su ukazali povjerenje njegovoj stranci. 

- Večeras nije bilo večer kao bilo koje drugo. Pouka ove večeri je da je ekstremna desnica pred vratima moći. Sada imamo cilj spriječiti da Nacionalni skup ima apsolutnu većinu u drugom krugu. Cilj je spriječiti dominaciju Nacionalnog skupa nad Narodnom skupštinom i samim tim od upravljanja državom kroz pogubni projekat - rekao je Atal.

Atal je ponovio kako građani Francuske ne bi trebali glasati za desnicu.

- Nijedan glas ne bi trebao ići Nacionalnom skupu u takvim okolnostima. Francuska zaslužuje da ne oklijeva. Nikada. Imamo moralnu dužnost da učinimo sve da se ne dogodi ono najgore - mišljenja je Atal.

Osim toga, Atal je najavio kako će se zvaničnici pokreta "Zajedno" koji su bili treći u određenim regijama povući kako bi podržali još jednog kandidata koji, kako ističe, brani vrijednosti Republike poput stranke koju predvodi Emanuel Makron (Emmanuel Macron).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.